ANTALYA ŞEHİRCİLİK & TEKNOLOJİLERİ FUARI

17/04/2025

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Akdeniz Belediyeler Birliğinin katkılarıyla bu yıl onuncusu düzenlenen Antalya Şehircilik & Teknolojileri Fuarı (City Expo) / Yerel Yönetimler Sempozyumu 18-20 Nisan tarihlerinde Antalya Expo Center’de gerçekleştirilecek.

Bu yıl “Çevre ve Teknoloji” temasına odaklanan City Expo’da katılımcı firmalar şehircilik teknolojilerinde yenilikçi çözümleri ve sektörel gelişmeleri takip edebilme imkânı bulacak. Fuarda belediyeler, ulusal ve uluslararası teknolojilerle tanışırken ürün ve hizmetlerini de tanıtma fırsatı yakalayacak. 

Fuara eş zamanlı olarak düzenlenecek olan Yerel Yönetimler Sempozyumu aracılığıyla, belediye personelinin uzmanlaşma düzeyi ve kapasitesinin artırılmasına da katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Fuarın açılış konuşmaları, TBB Başkan Vekili/Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı/Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Valisi Hulusi Şahin tarafından yapılacak.

Belediyeler sürdürülebilir çevreyi tartışacak

Yerel Yönetimler Sempozyumu ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Muhittin Böcek’in açılış konuşmasıyla başlayacak. 

Çevre Korumada Yerel Yönetimlerin Sorumluluklarının ele alınacağı sempozyumun ilk oturumuna Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Cengiz, Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve Ankara Üniversitesi Emekli Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ruşen Keleş konuşmacı olarak katılacak.

Sempozyumda “Çevre Korumada Yerel Yönetimlerin Sorumlulukları”“Çevre Politikaları ve Teknoloji İlişkisi” ve “Çevreyi Korumanın Yolları ve Aktörleri” konuları tartışılacak. 

Etkinliğin ikinci gününde Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı  (UCLG-MEWA) Kültür ve Turizm Komite Toplantısı; üçüncü gününde ise 9. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni yapılacak.