Türk Mutfağı Haftası Kutlamaları
09/05/2024
Türk mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, markalaşmak ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurt içi ve yurt dışında vurgulamak, bilinirliğini, sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla her yıl kutlanan Türk Mutfağı Haftası'nın üçüncüsü bu yıl 21- 27 Mayıs 2024 tarihleri arasında kutlanacaktır.
Ana teması "Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı" olan etkinlik haftasının yurt içinde uygulanacak faaliyet konsepti "81 İlin Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Türk Mutfağı Kutlaması", yurt dışında uygulanacak faaliyet konsepti ise "Tarih, Kültür ve Doğanın Buluşması: Turkaegean Lezzetleri" olarak belirlenmiştir.
Türk Mutfağı Haftası’nın, valilikler ve yerel yönetimler tarafından düzenlenecek gastronomi temalı etkinliklerle tüm paydaşların katkısı ile kutlanması beklenmektedir.
Söz konusu hafta bünyesinde ihtiyaç duyulabilecek her türlü tanıtım materyali (logo, poster, afiş, görsel) https://turkishcuisineweek.com/tr/anasayfa internet sayfasından temin edilebilecektir.